Skötselanvisningar
Ett modernt boende nära centrum Brf Lorensberg 3 i Borås - en förening vi är stolta över!
SKÖTSELANVISNINGAR

Vårda din utrustning så håller den längre. Hur det sker på bästa sätt, samt hur allt fungerar finns i skötselanvisningar och manualer från tillverkarna. Här har vi samlat alla skötselanvisningar.

Bruksanvisningar för nymonterade vitvaror finns också i någon av kökslådorna eller i respektive enhet vid inflyttning.

För att underhålla ditt hem på bästa sätt, läs gärna igenom alla skötselanvisningar.

FELSÖKNING ELEMENT

Har du rätt temaperatur i din lägenhet?

Om du upplever att du har kallt i din lägenhet så kan du börja med att mäta vilken inne temperatur du har.

När du mäter vilken temperatur du har skall detta göras en meter från yttervägg och på en meters höjd ifrån golvet. Om temperaturen visar lägre än 20 grader så kontrollera följande:

  • Har du hängt gardiner som täcker termostaten? Detta kan påverka termostaten så att den känner av en högre temperatur och därför automatiskt slår av.
  • Hur har du möblerat? Har du möblerat tätt framför elementet med en soffa, säng eller liknande kan detta hindra värmen från att sprida sig ut i rummet.
  • Radiatorn är bara varm upptill men inte nertill? Då kan du vara lugn, då är allt i sin ordning. Det varma vattnet strömmar in i elementets nedre del. Det svalare vattnet åker tillbaka till värmecentralen för att åter värmas upp.
  • Är elementet kallt? Detta kan bero på att rummets temperatur är tillgodosett och att termostaten då har stängt av värmen.
  • Hela elementet är inte varmt ända ut? Bakom en del element sitter en låda som tar in friskluft, är det väldigt kallt ute så kyls elementet ned snabbt i mitten och kan upplevas som sval ute på ändan.

Om du kontrollerat punkterna ovan och det ändå är kallt i din lägenhet så kan du kontakta styrelsen. Då kan det vara något problem med värmesystemet.

SKÖTSELTIPS

Tips kring skötsel och rengöring.